torstai 27. tammikuuta 2011

Noutokurssi

Kävimme pienimuotoisen noutokurssin parina torstaina. Janen kanssa sinne oli tarkoitus mennä, mutta juoksujen takia Jasu tuurasi ekan kerran. Onneksi sain kuitenkin ottaa toiselle harjoituskerralle itse harjoituskappaleen mukaan.

Jasun treenistä ei nyt ole erityisempää kerrottavaa. Kierroksia oli paikoin ihan liikaa, mutta jaksoi se ihan välillä keskittyäkin. Jasuhan periaatteessa kyllä osaa noutaa, mutta vähän tilanteesta ja keskittymisestä riippuu, mitä sen kanssa milloinkin voi tehdä. Nyt opeteltiin vaan kapulan nostamista ja kantamista. Välillä tuli vähän turhautumista ja Jasu alkoi vaan viskelemään kapulaa. Mutta niin kuin sanottu, sitten kun keskittyminen oli kohdillaan, Jasu kantoi kapulaa mukana jo oikein pitkiä matkoja. Mitään irttottamisjuttuja ei vielä harjoiteltu, vaikka ne ehkä olisi se oleellisin treenattava asia.

Jane sen sijaan ei alun perin automaattisesti ole osannut esineitä kanniskella, mutta se on opetettu naksuttimen avulla noutamaan kapulaa. Liike on jo oikeastaan kisavalmis avoimeen luokkaan, mutta heittoa kauemmas ja sen aikana paikallaan pysymistä pitäisi vielä harjoitella. Nyt kouluttaja ehdotti kokeilemaan erilaisia kapuloita. Niinpä ensin kokeilin noutaisiko Jane vierasta puista kapulaa. Homma toimi ihan yhtä hyvin kuin omallakin kapulalla. Jee! Jane nouti myös yllätyksekseni oikein innolla vähän painavamman puisen kapulan. Sitten rohkeasti kokeilin metallikapulaa. Mutta sitä Jane ei halunnut ottaa suuhun. Kyllä se sentään tajusi, että jotain sillekin olisi pitänyt tehdä. Kouluttaja neuvoi, että kannattaa ensin harjoitella pienemmällä metallisella esineellä. Siispä harjoittelimme noutamaan kosketuskeppiä. Janen oli vähän vaikea vaan ottaa se suuhun betonilattialta, mutta tajusi kyllä hienosti homman jujun ja kantoi lopulta kosketuskeppiä suussaan pitkiäkin matkoja :) Sitten kokeilin taas metallikapulalla. Nyt Jane jopa otti sen suuhun ja lopuksi nostikin maasta muutamia senttejä. Hienoa! Uskomatonta sinänsä, koska joskus en uskonut, että Jane oppisi ikinä noutamaan mitään :D

Lopuksi kokeilin vielä noutoja puukapulalla. Jane taisi olla jo aika tööt, kun into ei ollut enää yhtä kova. Puukapulastakin tuli nyt vähän yök. Piti sitten vähän leikkiä ja tehdä jotain muuta kivaa. Noutokurssin anti taisi olla se, että nyt me aletaan harjoittelemaan metalliesineiden noutamista. Aloitetaan vaikka lusikasta. Ja puukapulaakin pitää muistaa harjoitella, ettei siitä tule Janelle ällötys. Tunnin treenisessio yhtä asiaa oli aika puuduttava, joten huomattavasti lyhemmät treenit olisi paikallaan.

Ei kommentteja: