keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ahkera viikko

Ollaan nyt treenailtu tällä viikolla niin ahkerasti, ettei meinaa oikein muistaakaan enää mitä on tehty. Lauantaina loppuu vapaavuoro Hakkilan halliin ja Jane lopetti juoksunsa, joten nyt pitää käydä ahkerasti kun vielä voi :D

Maanantaina tehtiin tätä rataa Janenkin kanssa. Täytyy sanoa, että meni kyllä ihan persiilleen koko treeni. Tulin paikalle niin myöhässä, että sain juuri ja juuri 15 min ennen vuoron loppua radan valmiiksi. Noin kiireessä ei pitäisi treenata ollenkaan! Tietenkin sitten varmaan itse töhötin ohjauksessa ja niistot eivät sujuneet ollenkaan. Myös kepeille vienti oli vaikea, mutta lopulta Jane taisi kuitenkin tajuta homman jujun. Niistotkin saatiin toimimaan joten kuten, kun otin namialustan avuksi. Välillä pitää vääntää rautalangasta..

Tiistaina tehtiin sitten Veikkolassa semmoista putki-aita -systeemiä. Keppien jälkeen tiukkaa kääntöä hypylle. Ihan hyvin meni se ja Jane oli oikein innokas. Haukkuikin oikein, että nyt sitä käskyä ja mennään sinne kepeille :) Sitten tehtiin myös hyppytekniikkapätkää molempien koirien kanssa. Paikallaanolo oli haastavaa molemmille ja Jasulle piti ottaa jopa apuri, ettei Jasu mennyt varastamaan namia alustalta :D Jane hyppi aitojen yli oikein ketterästi, Jasulla oli vähän liikaa intoa ja vauhti kiihtyi loppua kohden. Aitoja olisi pitänyt olla varmaan vielä enemmän, että se olisi saanut vauhdin hanskattua.

Eilen käytiin taas Hakkilassa. En jaksanut alkaa väkertää nyt mitään rataa yksikseni, joten tehtiin pätkää, joka oli jo valmiina hallissa. Se osoittautuikin tosi hyväksi treeniksi! Tässä kuva radanpätkästä:



Tehtiin tässä semmoisia treenejä, että ohjasin koirat hyppyjen kautta kepeille. Kokeilin ohjata molemmin puolin. Harjoiteltiin layerointia, niin että ohjasin hypyt putken oikealta puolen (eka hyppy jätettiin tässä pois kokonaan ja koira asetettiin suoraan linjaan kohti putkea). Kepeille tuli sitten takaaleikkaus, niin että koiran piti tosissaan hakea kepit itsenäisesti, kun siinä jäi väkisinkin jälkeen. Hyppyjen vasenta puolta ohjaten taas harjoiteltiin hidastamista suhinan avulla käännöksessä pois putkelta (nyt mentiin kaikki hypyt). Siinä taas sitten tuli haastava vienti kepeille myös.

Jane oli tosi taitava tässä! Layeroinnissa ei ollut mitään ongelmaa, Jane ei mennyt putkeen kertaakaan :) Se osasi myös hakea kepit tosi upeasti ja takaaleikkauskin onnistui monta kertaa. Älyn taitava tyttö! Suhinajuttukin onnistui, eikä silloinkaan tullut lipsahduksia putkeen. Ja ihan hyvin kerkesin ohjaamaan Janen kepeille.

Jasun kanssa taas oli vähän enemmän ongelmia. Layerointi oli putkiaivolle vähän liikaa. Jasu kun näkee putken, se menee sinne ja irtoaminen on tuollaisissa tilanteissa Jasulle jotenkin ihan ylivoimaisen vaikeaa.. Mutta vähän helpotin ja jätin molemmat ekat hypyt pois, niin osasihan se sitten lopulta. Hienosti Jasu kyllä haki kepit! Suhinajuttu toimi paremmin Jasulla, mutta jäin auttamatta jälkeen kepeille mennessä. Ehkä jäin varmistelemaan liikaa, ettei Jasu mene putkeen? Mutta pieni sähellys ennen keppejä myöhässäoloni takia. Kyllähän se hienosti sinne haki kuitenkin. Taitavia koiria molemmat :)

Ei kommentteja: