sunnuntai 2. elokuuta 2009

Tokoa, tokoa..

Olen ilmoittanut Janen tokokokeeseen 23.pvä Keuruulle. Tämä on ehkä saanut meissä jonkinlaista treeni-intoa aikaan ;) Viime viikolla ei ollut agilityä, joten treenattiin aika paljon sitten tokoa. Kovasti ollaan vedetty alokasluokan liikkeitä läpi. Tässä niistä vähän huomioita:

Paikkamakuu on ottanut nyt aimo harppauksen parempaan suuntaan :) Jane ei ole nyt noussut kertaakaan ylös! Ollaan tehty pidempää aikaa ja lisätty häiriötäkin, mutta Jane makaa oikein nätisti paikoillaan. Jes! Nyt on kova kutina, että tällä kertaa se onnistuu kokeessa. Ainut vaan, että välillä se nousee vasta toisella käskyllä lopuksi istumaan. Mutta se ei nyt haittaa, tärkeintä, että tyttö malttaisi maata sen 2 minuuttia. Mutta luoksetulon istumaanjääntiongelman takia, olen nyt vaihtanut paikkamakuun paikallaan istumiseen. Vielä torstaina Jane meni joka kerta maahan, kun erkanin siitä muutamaa metriä kauemmas. Hiottiin sitten ihan kunnolla, niin että jätin sen istumaan ja etenin vaan ihan muutamien senttien päähän koirasta ja palkkasin. Sen illan ahkeran treenaamisen tuloksena paikallaan muutaman minuutin istuminen onnistui eilen treeneissä täydellisesti! :) Vielä muuten luoksetulosta sen verran, että nopeutta itse luoksetuloon pitäisi saada vielä roimasti lisää. Lentävää lelupalkkaa vaan enemmän.


Seuraamiset menee ihan lupaavasti. Ilman hihnaa paremmin, hihnan kanssa kun tulee vähän ylimääräistä säätöä välillä. Nyt sain neuvon pitää hihnaa kiinni molemmilla käsillä. Niin se toimii parhaiten. Juoksuosuudet on vaikeimpia seuraamisisissa, Jane erkanee silloin minusta. Niissä palkkaaminenkin on aika vaikeaa. Mutta pitää nyt vaan yrittää juosta ja palkata, juosta ja palkata.. Sain myös ohjeeksi, että yleisesti tekemiseen pitäisi saada iloisuutta. Olen kuulemma liian vakava, jolloin koirakin näyttää siltä, että se olisi ihan maansa myynyt :/

Liikkeestä pysähtymiset alkaa jo sujua paremmin. Vielä pari viikkoa sitten maahanmeno ei meinannut millään ottaa onnistuakseen. Otettiin paljon maahanmenoja ja nyt sujuu jo molemmat, mutta maahanmeno saisi olla vielä nopeampi. Seisominen on hyvä :)

Hyppyäkin otettiin eilen vähäsen. Ensin Jane koski esteeseen tassuilla ja jäi aika lähelle. Sitten otin kosketusalustan mukaan, ja liike sujui heti paremmin. Eli kosketusalusta nyt vaan mukana.

Nyt on mieli aika luottavainen jo koiraan :) Toivotaan, että tällä kertaa se 3-tulos vähän paranisi. Lokakuussa osallistumme myös näillä näkymin tokokerhon joukkueessa piirinmestaruustokoon. Aika jännää :) Meillä on tulossa oikein hyvä joukkue, joten odotukset on korkealla.

Ei kommentteja: