tiistai 5. huhtikuuta 2011

Ihmisnuoli

Eilen harjoiteltiin Veikkolassa ekaa kertaa "ihmisnuolta". Olenkin jo jonkin aikaa pähkäillyt, että minkälainen ohjauskuvio tuon nimen takana piileekään. Tanja ja Pauliina valottivat nyt minulle tätä asiaa. Tehtiin suurinpiirtein tämmöistä rataa:



Ihmisnuoli tuli heti radan alkuun tokan hypyn jälkeen. Tarkoitus oli tehdä koiralle mahdollisimman tiukka linja kohti kolmatta hyppyä, niin että ohjaaja oli jo kääntyneenä sitä hyppyä kohti. Koira siis otettiin vastaan 2.hypyn takaa. Ihmisnuolessa ajoitus on tosi tärkeä. Ei saa lähteä liikkeelle liian aikaisin, ettei koira kierrä hyppyä. Vasen käsi ohjasi koko ajan. Tämä oli minulle vähän uusi juttu, koska normaalistihan olisin varmaan ottanut koiran ensin oikealla kädellä vastaan ja sitten kääntänyt. Mutta se olisi varmasti saanut aikaan suuremman kaarroksen ja koira olisi voinut jopa ohittaa 3.hypyn.

Tässä radalla sai juosta aika lailla. Pituuden jälkeen tehtiin sokkari. Kiirettä piti myös hypylle nro 18, joka oli takaakierto hyppysuoran jälkeen. Tein nyt Jasun kanssa ekana, koska Jane tuntuu usein ottavan vähän rangaistuksena sen, että Jasu pääsee hommiin hänen ylhäisyytensä jälkeen ;) Jasu kulki tosi mukavasti, eikä jäänyt yhtään haistelemaan. Vähän taas oli oman tarkkuuden kanssa ongelmia, kun Jasu pääsi vähän ohittelemaan hyppyjä ja putkea. Sokkari ja takaakierto ei tuottanut suurempia ongelmia. Ihmisnuolessa sen sijaan Jasu pääsi helposti valahtamaan käännöksessä. Piti vaan muistaa ottaa se tarkasti mukaan 2.hypyltä.

Janen kanssa lähdettiin taas vähän laiskasti liikkeelle ja ekalla yrittämällä se tipautti 1.hypyn riman. No, otettiin uudestaan ja tsemppasin vähän. Ihmisnuoli sujui Janen kanssa paremmin. Sain sen kääntymään tosi tiukasti ja hyvässä linjassa putkelle :) Sokkari sen sijaan tuotti ongelmia. Oma tekniikka kun on vähän mitä on ja olin usein myöhässäkin, niin Jane luki taas helposti ihan vääriä esteitä. Pussiin meno oli myös vaikea. Pussi oli vähän kummallisessa kulmassa ja Jane ei tuntunut yhtään hahmottavan sitä. Kiersi monesti koko esteen. Mutta lopulta, kun oikein tarkasti näytin, niin sen lamppu taisi syttyä :D

Puomilta-putkeen -suoraa hiottiin sitten myös vielä. Jos jäin liikaa varmistelemaan 15.hyppyä, kiire tuli kyllä takaakiertoon. Jane teki siinä hypyllä helposti liian ison kaarroksen ja ajautui seuraavan esteen ohi. Pauliina keksi tehdä siihen jaakotuksen, se olisi varmasti toiminut meilläkin hyvin ja olisin saanut etumatkaa. Yllättävän hyvin Jane kuitenkin haki takaakiertoon, vaikka olin usein vähän myöhässä.

Siitä olin tosi tyytyväinen, että molemmat koirat erottivat hienosti putken ja puomin toisistaan :) Kummallakaan ei tullut virhettä siinä kohtaa, vaikka putken suu oli tosi lähelle puomin kontaktia.

Ei kommentteja: