keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Tiukkaa kääntöä

Eilen päästiin kevään ensimmäisiin oman seuran ulkotreeneihin Ojankoon, jihuu! Anna-koutsi oli käynyt hyppykurssilla, joten harjoiteltiin kurssin antia sitten. Tosi mukavat hyppyradat olivatkin ja niistä löytyi oikein sopivasti haastetta. Jane oli tosi vauhdikkaana ulkosalla :) Ennen treenejä koirat pääsivät juoksemaan pelloille. Kyllä ne oli onnellisia.



Ekalla radalla halusin kokeilla ohjata hypyt 6-7 kummaltakin puolen. Ensin kokeilin lähempää 9 estettä. Siinä tuli auttamatta kiire, koska jäin tietysti ohjaamaan Janea putkeen. Sitten juoksin 6 aidan jälkeen lähes koiran päälle. Ei yhtään hyvä. Paremmin käännös sujui, kun jäin 6 esteen taakse ja otin vastaan seiskalta ja lähetin putkeen. Jane kääntyi lopulta oikein tiukasti :) Ennen 5 putkea oli paras tehdä persjättö. Alussa koira piti jättää aika suoraan linjaan kohti ekaa hyppyä, muuten se lähti helposti lukemaan väärää putken suuta.



Alku oli tässä sama, mutta ei mentykään toiseen putkeen vaan käännyttiin aidalle. Tässä ajoitus oli hyvin tärkeä. En saanut valua liikaa kohti 6 hyppyä, muuten Janen käännöksestä tuli liian suuri. Yhden toiston sain sen ainakin kääntymään hyvin, kun peruutin oikea-aikaisesti kohti 7.hyppyä. Aika haastava! Ohjasin siis S-kirjaimen muotoisen kurvin 10 putkeen hyppyjen "alapuolelta" kuvasta katsoen. Kun sain tarpeeksi etumatkaa seiskalle, Jane tuli tosi vauhdilla ja pystyin hallitsemaan hyvin tilanteita. Ennen viimeistä putkea oli vielä pari haastavaa valssia, joiden täytyi olla oikea-aikaiset. 12.hyppy onnistui hyvin, mutta sitten jäin siihen helposti "ihastelemaan" ja sitten olin jo myöhässä seuraavalla.

Tosi kivoja harjoituksia saada Jane kääntymään optimaalisesti. Ja sehän kääntyy tosi hyvin, kuhan vaan itse osaan ajoittaa liikkeeni oikein. Näitä pitää tehdä joskus toistekin!



Tänään käytiin vielä Sporttikoirahallilla ja tehtiin yllä olevaa pätkää. Laitoin ennen keinua putken tilalle vaan kepit. Jane ei ollut ihan yhtä vauhdikas kuin eilen ulkosalla, mutta ihan ok meni tämäkin treeni. Halusin lähinnä treenata kontakteja perjantaista kisaa varten. Kepeillä se helposti jätti vikan välin pujottelematta usein, kun oli niin kiire keinulle. ÄÄh! Ehdin jopa kerran palkata Janen siitä ja kerran huomasin asian ihan liian myöhään, kun se oli jo keinulla. Jäi vähän harmittamaan, kun tuli virheellisiä toistoja niin monta. Laitoin tarkoituksella kepit nurkkaan päin, ohjasin vaikeammalta puolelta ja keinu houkutti. Eli kepeille vaan häiriötreeniä lisää. Pitäisi varmaan hankkia jotain apuvälineitä, ettei tule noita virheitä.

Jasu on vähän aristanut toista takajalkaa taas :( En siksi viitsinyt tehdä tällä viikolla mitään sen kanssa. Lenkillä menee kyllä ok, mutta usein ylös noustessa selvästi vähän varoo sitä ja yksi päivä jopa linkutti. Toivottavasti se menisi levolla ohi.

Ei kommentteja: