keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Mokien korjailua

Tiistaina harjoiteltiin Janen kanssa Veikkolassa Lempäälän kisoissa pieleen menneitä pätkiä. Kisathan meni meidän osalta suorastaan surkeasti. Kaksi hylkyä sieltä lähti kotiintuomisina. Kisavideot löytyy täältä. Tehtiin agilityradan alkupätkää: kepeille vientiä, kepeiltä tiukasti kääntöä hypylle ja putkeen menoa niin, että A oli houkuttimena vieressä. Ekan kerran Jane pääsi huitaisemaan taas A:lle. Kepeiltä kääntö oli tosi vaikea (edelleen), kun siinä jäi niin helposti vähän koirasta jälkeen ja se kerkesi lukita jo A:n. Mutta sitten taas harjoiteltiin sitä kuuluisaa haltuunottoa lelun avulla ja alkoihan sen koira päätymään sinne putkeen. Näitä vaan pitäisi harjoitella paljon. Janelle ei ole vielä oikein selvillä ero kontaktin ja putken välillä, jos ne pistetään vierekkäin. Tarkoitus olisi, että se erottaisi sen, että putkeen ohjataan aina matalalla kädellä (paitsi tässä tapauksessa myös ennen putkea haltuunotto "tähän"-käskyllä) ja kontaktille korkealla tai sitten vaan pelkällä kontakti-käskyllä.

Kepeille meno kusahti kisoissa taas samasta syystä, mistä Savikko minulle huomautti. En odota tarpeeksi, että koira hakee kepit itsenäisesti. Sama virhe tuli taas ekalla yrittämällä, mutta tokalla tajusin jo odottaa Janea hetken paikallani ja se pujotteli vallan mainiosti. Keppien jälkeen tuli vaan helposti juostua koiran päälle, jos vähänkin olin myöhässä. Tosi vaikea!

Harjoiteltiin myös hyppyradan alkusuoraa (jonka tyylikkäästi kisoissa ohjasin ihan väärältä puolen, kuin mitä olin suunnitellut :D). Jos otin etumatkaa, Jane kääntyi hienosti hyppysuoran päätteeksi takaakiertoon, mutta jos lähdin enemmän yhtä matkaa, se ehti jo huitaista putkeen.

Semmoiset oli tiistai-illan russelitreenit. Jane oli oikein taitava ja mukavalla tuulella :) Kiva, että se on päässyt nyt yli valeraskaudestaan.

Ei kommentteja: