tiistai 26. huhtikuuta 2011

Taitava koira :)



Tämmöistä rataa tehtiin eilen omissa treeneissä Ojangossa. Aika hankalalta vaikutti rataantutustumisessa, mutta yllättävän hyvin se sitten sujuikin. Jane oli tosi taitava! :) Kokeilin tehdä takaaleikkauksia vähän sinne sun tänne ja aika hyvin sujuivat. Muutenkin teemana oli taas mahdollisimman tiukat käännökset ja kyllähän se koira kääntyy, kun vaan itse en "valu" käännöksissä. Alussa 3. aidan takaakierto oli aika haastava. Päädyin sitten kuitenkin tekemään pakkovalssin siihen. Nyt selvisi perusvirheeni, että en vie tarpeeksi koiraa ensin esteen taakse rintamasuunta "väärään" suuntaan, vaan jäin tönöttämään katse kohti koiraa, joten Jane luki 3. aidan sitten väärältä puolen. Eli ensin piti viedä ikään kuin hämäyksenä koiraa kohti 5. aitaa, mutta kääntääkin se sitten kolmoselle.

Ennen keppejä päädyinkin sitten lopulta kokeilemaan takaaleikkausta, koska valssi nelosella käänsi Janen aika väljästi. Takaaleikkaus onnistui yllättäen tosi hyvin :) Jee! Hypyille ennen keinua Anna antoi ohjeeksi yrittää vain olla vielä enemmän koiraa edellä. Kun en jäänyt kökkimään kiinni ekaan siivekkeeseen, käännös meni tosi tiukasti. Vau! Tein siis siinä ensin takaakierron ja sitten pyöräytin itseni keinun oikealle puolen. Tuntui tosi kivalta, miten Jane lähti liikkeeseen mukaan ja kääntyi tiukasti kohti keinua :)

Keinun jälkeen takaaleikkaus toimi hyvin ja loppuratakin sujui ihan ongelmitta. Renkaan jälkeen tein valssin ja ekan kerran olin vähän hukassa, että mihin sitten piti mennä. Mutta hyvin Jane haki renkaan, vaikka joillain koirilla oli sen kanssa vähän ongelmia. Piti vaan olla tarkkana tuossakin, ettei valssi valunut liikaa. Aidalle ennen puomia olisin hyvin ehtinyt tehdä valssinkin, mutta se meni nyt vähän hätäisellä takaaleikkauksella. Loppusuora oli aika uuvuttava, mutta onneksi koira jaksoi, vaikka ohjaaja oli ihan tiltissä :D

Ei kommentteja: