keskiviikko 18. elokuuta 2010

Syksyn rauniotreenit alkoivat!

Maanantaina alkoivat taas rauniotreenit. Kummallista kyllä, mutta meidät on jotenkin ihmeellisesti valittu ihan vakkaritreeniryhmään. Eli siis tämä ei ole mikään kurssimuotoinen juttu, vaan treenit jatkuvat niin pitkälle syksyyn kun vaan raunioradalla pystyy turvallisesti liikkumaan. Onpas mukavaa :) Ehkä Janekin pääsee sitten tutustumaan lajiin, kuhan pennuistaan toipuu.

Sekin on mukavaa, että jokaiselle treenikerralle on tiedossa joku oma teema. Ensimmäisellä kerralla ei oikeastaan kyllä semmoista ollut, mutta ajattelin alkaa treenaamaan Jasulla ilmaisemista. Tosi hyvin Jasu homman hoksasi. Sitä kun ei paljoa tarvitse käskeä haukkumaan, se tulee kiihtyneessä olotilassa aika luonnostaan ;) Ekaa kertaa myös laitoimme ihmiset ihan umpipiiloihin. Ensimmäinen oli betoniputken sisässä ja kansi edessä. Kannessa oli juuri sopivasti reikä, mistä sai makkaraa, kun haukahteli. Eikä Jasulla ollut epäilystäkään siitä, mihin mies oli mennyt piiloon. Toinen piilo oli haastavampi. Treenikaveri meni roskiksen sisään. Mutta roskiksia oli neljä rivissä, joten Jasun oli aika hankala hahmottaa, että mikä oli se oikea. Kouluttajan kanssa se kävi yhdessä tsekkaamassa, että kolme roskiksista oli tyhjiä. Sitten Jasu pääsi varmuuteen, mikä roskis oli oikea. Hienosti! Ja taas haukkumalla makkaraa irtosi.

Nyt on kyllä todellisena ongelmana meillä saada Jasu hallintaan raunioradalla. Nyt kun se on hoksannut homman, sen mielestä ohjaajaa ei tarvitse kuunnella ollenkaan. Nytkin se varasti toiselle piilolle, eikä paljon suuntaa kysynyt. Pitää keksiä joku ratkaisu tähän ongelmaan. Tiedän kyllä, että olen Jasulle kuin ilmaa vaan, jos jollain toisella ihmisellä on makkaraa. Eli saman ongelman kanssa painitaan nyt raunioilla kuin agilityssäkin.

Ei kommentteja: