sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Viikon treenit ja kisat

Tässä vähän raporttia viikon agiliidoista. Meillä oli siis ohjelmassa oikein kisatäyteinen viikonloppu: Lauantaina oman seuran kisat ja sunnuntaina piirinmestaruudet. Janen ilmoitin kisaamaan lauantaina ja Jasu kisasi sitten pitkästä aikaa sunnuntaina piirinmestaruuksissa. Kisoja varten valmistauduttiin ihan normaaleilla treeneillä. Janen kanssa kävin tiistaina treeneissä. Taas ollaan siirrytty talviaikaan ja treenit on Viherlandialla kasvihuoneessa. Joten aika kapeita ja pitkiä ratoja on luvassa ;) Alusta on kyllä onneksi vähän parempi. Janen meno taas hieman takkuili, mutta saatiin me ihan onnistuneitakin suorituksia aikaan. Tässä rata, jota tehtiin:



Jasukin kävi treeneissä keskiviikkona. Meillä oli aika yksinkertaisen oloisia harjoituksia, jotka osottautuivatkin aika kinkkisiksi. Lähinnä harjoiteltiin sitä, että miten koiran saa kulkemaan joko lähellä tai kaukana sivuttaissuunnassa ihan vaan kättä nostamalla ja laskemalla. Tosi hauskoja harjoituksia, joita yritin piirtääkin, mutta en siinä oikein onnistunut, kun ei lähtenyt kynää ja paperia treeneihin mukaan. Mutta kuitenkin. Jasu kulki treeneissä oikein innolla, joten päätin että kyllä me sinne piirinmestaruuksiin lähdetään. Kyllähän sillä jäykkyyttä tuntuu edelleen oleva, joten en ole kyllä valmis aloittamaan sen kanssa vielä mitään viikottaista harjoittelua. Käydään tekemässä mukavia harjoituksia silloin tällöin ja vähän kisailemassa välillä. Tuo kun osaa vetää itsensä jumiin ihan metsälenkilläkin. Että jos ei mitään ihan oikeaa vikaa koirasta löydy, kun sen jossain vaiheessa kuvautan, niin eikai tuota voi ihan pumpulissakaan pitää ;) Toinen kun nauttii agilitystä aivan valtavasti ja on siinä muutenkin tosi taitava.

No, nyt niihin kisatuloksiin sitten. Lauantain omissa kisoissa Janelle ekalta 1-luokan radalta
TOINEN NOUSUNOLLA!! Aikakin meni puhtaasti -6,81 sekkaa ihanneajan ali, joten sijoituimme vielä ensimmäisiksi! Huisia! Rata oli nyt aika vauhdikas ja Jane oli oikein reipas. Valeraskausjutut on tainnut nyt unohtua. Harmi vaan, että unohdin antaa kameran jollekin, joten videota tästä radasta ei saatu.

Toisella radalla ei ollut mielestäni ihan niin hyvin vauhtia, mutta ihan suht sujuva oli sekin. Renkaalta vaan tuli kielto, ihan kokemattomuuden syytä. Jane ei tainnut siinä tilanteessa nähdä muuta kuin renkaan takana siintävän A-esteen. En tajunnut ohjata tuossa tilanteessa tarpeeksi tarkasti, vaan oletin, että se menee renkaasta kyllä. Ennen keppejä tuli myös iso kaarre, Jane oli mennä ohitse, mutta korjasi hienosti ja löysi ekan keppivälin. Vau! Eli tokalta radalta 5 virhepistettä ja aika meni silti korjauksesta huolimatta alle ihanneajan -1,23 sekkaa :) Vaikka vähän köpöttälyähän tuo meno paikoin vielä on. Tässä video radasta:




Mutta sitten Jasu ja piiirinmestaruudet. Ei voi muuta sanoa, kuin että hieno koira se on! Tosi makeita ratoja, mutta intoa oli niin kovasti, ettei Jasu malttanut oikein hakea kepeille kunnolla. Ekalla radalla tuli myös kielto muurilla. Mutta meillä oli niiin hauskaa taas yhdessä! <3 Ei kyllä voi muuta kuin nauraa Jasun innokkuudelle :D Tässä vähän tyylinäytettä tältä päivältä:

A-rata:


B-rata:


Nyt tekis mieli kyllä ilmottautua taas kisoihin.. :D

Ei kommentteja: