lauantai 19. syyskuuta 2009

Pieksämäen saldo: 2 x HYL

Tänään ei ollut meidän päivä. Käytiin Janen kanssa kisailemassa Pieksämäellä. Tuloksena kaksi hylkyä. Eipä ollut kyllä tällä kertaa kovin helppoja Räsäsen Minnan radat. Nollia ei tullut kovinkaan montaa. Mutta kiva, että haastetta löytyy 1-luokastakin :) Tämän päivän radat olivat todella opettavaisia ja nyt on taas paljon kaikkea mielessä, mitä pitäisi treenata.

No joo joo ;) Aina mä yritän saada kaiken kuulostamaan positiiviselta. OIKEESTI kyllä vähän ottaa päähän oma kämmäily tänään. Jane oli oikein loistava monissa asioissa, mutta sen kokemattomuus kyllä näkyi paikoin myös. Tässä videota ja kootut selitykset:

Jane mini1 A agilityrata: tulos HYL




Ensinnäkin lähtö. Olisin aivan hyvin voinut lähteä enemmän yhtä matkaa koiran kanssa. Ainakaan ei olisi pitänyt jäädä jumimaan muurille. No, muurin ohitus pistetään kyllä osittain myös Janen kokemattomuuden piikkiin. Seuraava kokemattomuusvirhe tuli renkaalla. Tehtiin hieno kontakti A:lla, jonka jälkimainingeissa unohdin kokonaan ohjata renkaan. Ja kokemattomanahan Jane porhalsi siitä ohitse. Enpä edes huomannut asiaa, joten se jäi sitten korjaamatta. Pujottelukin vähän herpaantui, kun tuomari vihelsi hylyn merkiksi pilliin siinä kohtaa. Mutta olisi se varmaan mennyt muutenkin pieleen.. Lopussa oli ihan hyvääkin menoa, mutta tosi tiukalle mutkalle väännetty putki yllätti Janen. Niitä pitääkin harjoitella. Tältä radalta jäi kyllä ihan positiivinen fiilis, vaikka aloin ihan kamalasti jännittää että meneekö Jane renkaan seuraavalla radalla. Janella oli hyvä vauhti ihan alusta asti, jee :)

Jane mini1 B agilityrata: tulos HYL




Taas lähtötilannevirhe. Jätin Janen vähän liian lähelle aitaa ja muutenkin väärään kulmaan. Kääntö putkelle nollavauhdista sai sen tiputtamaan heti ensimmäisen riman. Siitä se paketti levähtikin heti alussa. Nyt varmistelin kamalasti ja se kyllä näkyy suorituksessa. Jännitin putkia ja rengasta. Renkaasta Jane kyllä meni nyt, varsinkin kun otin sen niin varman päälle (vähän kökön näköinen puomin kontakti ja rengas kyllä..). Sitten TAAS kämmäsin ohjauksen kepeille! Olisi pitänyt mennä ottamaan Jane vastaan putkesta aidan takaa ja lähettää siitä vaan kepeille, mutta jäin kökkimään putken ja aidan väliin! Olisi ollut helpompi ohjata kepit vasenta puolta, mutta en vielä luota Janen siihen puoleen. Kai sitä pitäisi vaan alkaa luottaa, kun tulee huonoja ohjauksia sen takia.. Keppien jälkeen piti tehdä sitten takaaleikkaus. Se sujui itse asiassa yllättävän hyvin, mutta olisi pitänyt vekata samalla. Jane nimittäin lähti yllätyksekseni lukemaankin sivummalla olevaa puomia! No, se oli sinänsä ihan positiivinen virhe ja ihan täysin oma mokani. Ei voinut muuta kuin kehua koiraa hyvästä yrityksestä ja ennen kaikkea hienosta irtoamisesta :D Eli siitä meille siis hylky tuli. Lopussa onnistuin vielä ohjaamaan Janen putken väärään päähän (että vastakkainen käsikin on olemassa!). Että ei todellakaan ollut meidän päivä tänään :D

Mutta ehdottomasti positiivisia asioita oli tänään se, että Janella oli mukavasti vauhtia ja se irtosi myös hyvin. Ja kontaktit onnistuivat lähes täydellisesti!


Tässä muutamia treenattavia asioita tämän päivän esityksen pohjalta:

- tiukalle mutkalle väännetyt putket
- lähtötilanteet!
- rengas eri kulmista + ennen/jälkeen kontaktia
- kehu Janea kesken radan! puutu tilanteisiin nopeasti ja tehokkaasti, jos se tekee väärin!

Ei kommentteja: