keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Tullaan tutuiksi

Eilen illalla tehtiin Janen kanssa treeneissä oikein hauskaa ja samalla myös haastavaa rataa. Harjoiteltiin uutta ohjauskuviota, eli "backlappia". Se oli tarkoitus tehdä aidalla nro 8. Eli koira ohjattiin oikealla kädellä aidan taa, vedettiin vasemmalla kädellä aidan yli ja kiepsautettiin sylikäännöksellä putkeen. Tarkoituksena siis oli, että koko putki ohjattiin kahden aidan takaa. Jos tästä selityksestä ei saanut mitään tolkkua, niin täältä voi katsoa videon, jossa Janita ja Hitti tekee backlapin MM-karsinnoissa esteellä nro 17.

Tässä piirros radasta, jota teimme treeneissä:



Pohjustin Janelle tulevaa ja harjoittelimme sylikäännöstä itsenäisellä radalla ennen varsinaiselle harjoitusradalle menoa. Lelun kanssa sylikääntö alkoi sujua aika hyvin. Takaakierron Jane alkaakin jo osata, kun sitä ollaan harjoiteltu viime aikoina tosi paljon. Koko ajan tuo pieni otus alkaa tulla minulle tutummaksi. Se suorittaa kaiken oppimansa todella varmasti ja nopeasti. Mutta kaikki, mikä on sille epävarmaa, näkyy varmasti suorituksessa. Jane on myös ihan selkeästi täydellisyyden tavoittelija. Jos minä teen virheen, se vetää siitä herneet nenään ihan selvästi. Eli ei auta muu kuin olla tekemättä virheitä :D ..ja mitenhän se sitten onnistuukaan :D Nyt olen päättänyt, että radat on pilkottava osiin ja harjoiteltava kaikenlaisia mahdollisia ohjauskuvioita ja estesarjoja. Janelle on tehtävä asiat tutuiksi. Nyt kun ollaan harjoiteltu takaakiertoa, niin seuraavaksi ohjelmassa on loppusuoran harjoittelu. Jane kyllä irtoaa oikein hyvin, kun asia on vaan sille tuttu.


No sitten varsinaiselle radalle. Teimme ensin ihan vaan sen backlapin. Moni edellä mennyt koira ei osannut lukea putkea ilman, että ohjaaja tuli aidan ja putken väliin. Mutta Jane oikein yllätti! Uusi ohjauskuvio onnistui lähes täydellisesti :) Tai, no eihän siinä hirveästi Janelle mitään uutta ollutkaan. Takaakierto sujuu oikein mallikkaasti ja sylkkäriäkin oli juuri taas muistuteltu mieleen. Eniten pelkäsin, että miten se lähtee lukemaan putkea, mutta ei siinä ollut ongelmaa, kun sylkkäri onnistui niin hyvin. Hieno Jane! Ainut huomautus tuli liian korkeasta kädestä takaakierrossa. Enpä ole moista huomannut. Olen vaan ihmetellyt, että miten koira lähtee välillä niin huonosti mukaan ;) Pitääpä olla tarkempi.


Lopuksi teimme koko radan. Sohlasin alussa ihan kunnolla, mutta onneksi Jane jaksoi vielä olla mukana, vaikka jouduimme ottamaan alun pari kertaa uudestaan. Lopulta pääsimme backlap-kohdastakin ohi ihan kunnialla. Pieni herpaantuminen 10 esteellä vaan sai Janen vetäisemään ne kuuluisat herneet nenään ja loppurata sujuikin sen takia vähän hitaammissa merkeissä. Mutta ihan ok se oli kuitenkin. Seuraavaksi tosiaan ohjelmassa on sitten loppusuoran harjoittelua. Nyt pääsimmekin tekemään illan päätteeksi vielä loppusuoran oikein kunnon lelupalkalla. Johan alkoi irtoamaan.

Ei kommentteja: