tiistai 15. huhtikuuta 2008

Vieläkin liikkeestä seisomista + hyppyä

Vieläkin ollaan hinkattu liikkeestä seisomista Janen kanssa. Toistoja alkaakin jo olla sen verran paljon, että liike alkaa näyttää jo hyvältä. Sami-kouluttaja jopa uskalsi sanoa, että liike on meillä valmis, mutta en ole itse ihan niinkään varma ;) Nyt on nimittäin ongelmana lähinnä se, ettei Jane osaa vielä kunnolla seurata, jotta voisin yhdistää seisomisen seuraamisliikkeeseen. Olenkin nyt sitten päättänyt alkaa treenaamaan seuraamista, vaikka uudeksi viikkotehtäväksi meillä tuli hyppy.

Mutta hypyn kanssa meillä ei juuri olekaan ongelmia. Kiiton agilityn alkeiskurssin ja pienten hyppyestetreenien silloin sun tällöin, Jane osaa jo lähestulkoon täydellisen alokasluokan hypyn :) Alokasluokassahan liike on seuraavanlainen: koira perusasentoon, hyppy-käsky (joko pelkästään käsimerkillä tai äänellä, ei molemmilla yhtä aikaa), seiso-käsky, ohjaaja kävelee koiran luo ja pyytää sen takaisin perusasentoon. Ei siis ollenkaan vaikea asia hyppäämisestä hurjasti tykkäävälle Janelle. Ongelmana nyt vaan oikeastaan on, että saisin sen odottamaan nätisti perusasennossa ennen hyppyä ja tulemaan perusasentoon hypyn jälkeen. Seisomaankin se osaa toki jo jäädä, koska ollaanhan me sitä viime viikot ahkerasti treenattu.

Tässä yksi hyppykuva viime lauantailta (tässä vielä annoin sen hyppiä aidan yli ilman, että aluksi tarvitsi tulla perusasentoon):



Nyt kun hyppy sujuu Janelta niin hyvin, olen päättänyt treenailla tällä viikolla myös seuraamista. Otan aina muutaman pätkän seuraamista ja sitten lopuksi pyydän sitä jäämään seisomaan kesken seuraamisen. En voi ottaa liikaa seuraamisesta seisomista, koska Jane alkaa muuten halposti ennakoida pysähtymistä ja hidastaa liikkumistaan. Ennen kaikkea olisi nyt tärkeintä vahvistaa seuraamisliikettä. Meillä kun on kuulemma toukokuun lopussa epäviralliset toko-kilpailut tokokerholla, joihin meidänkin alottelijoiden pitää kuulemma osallistua. Tavoite olisi, että Janen seuraaminen paranisi siihen mennessä. Myös se paikkamakuun tavoite pätee edelleen, että 2min pitäisi pysyä ilman palkkaamista. Asia ei ole kyllä nyt viime aikoina kovin edistynyt. Välillä neiti ei halua maata märässä maassa ja välillä taas havunneulaset pistelee ärsyttävästi. No.. ehkä se siitä kuitenkin ;)

Nyt muuten löydettiin Mustista & Mirristä aivan mahtavan hienot namipussukat! Ne on tällaiset (nimeltänsä: Gentle Leader Ttreat Pouch by Terry Ryan):



Namipussukka on tosi mahtava, kun siinä on semmoinen metallinen saranasysteemi, jolla pussukan saa jäämään auki tai napsautettua kiinni. Pussi on sisältä juuri sen kokoinen, että sinne sai viritettyä tyhjän kahvipussin. Namit vaan sisälle kahvipussiin ja kylläpä saa nopeasti palkittua koiraa :) Modasimme vielä Jeren kanssa pussukoita sen verran, että laitoimme pohjaan ja kahvipussiin teipattavaa tarranauhaa, jotta kahvipussi ei irtoa vauhdikkaimmassakaan palkkaamisessa. Onpa kätevä!

Huomasin vielä käytössä senkin hyvän jutun, että kun pussukan laittaa vyöllä kiinni vyötärölle, sen paikkaa voi siirrellä kätevästi. Janella kun on tapana vähän ennakoida namin suuntaa. Jos esim. palkkaan sitä perusasennossa oikealla kädellä, se alkaa siirtyä koko ajan vähän enemmän eteeni. Mutta laitoinkin nyt uuden namipussukan ihan napani kohdalle, keskelle mahaa :D Sitten kiersin hihnan pään takaa, niin ettei siitä tarvinnut pitää kiinni. Näin molemmat kädet jäivät vapaaksi palkkaamiselle. Palkkasin siis Janea seuraamisharjoituksessa välillä vasemmalla kädellä ja välillä taas oikealla. Näin se ei ala ennakoida, että mistä se nami tulee.

Ps. Pahoittelen, kun en ole nyt ehtinyt piirtää viime viikkojen agilityratoja muistiin. Täytyy vielä myöntää, että olen päässyt unohtamaan osan niistä.. Treenit ovat menneet Jasun kanssa vähän surkeasti edelleen, kun hevosenkakat kiinnostavat niin kovasti. Että ei niissä oikein kamalasti edes kertomista olisi ;)

Ei kommentteja: