keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Luoksetuloa ja edistystä paikkamakuussa

Viikko sitten maanantaina saimme tokossa kotitehtäväksi harjoitella luoksetuloa. Taas lähdimme Janen kanssa ihan perusasioista, eli perusasennosta paikoilleen jäämisestä. Se tuntui sujuvan Janelta oikein hyvin. Istuma-asennossa Janen tuntui pysyvän mieluummin paikoillaan, kuin makaamassa (vaikka paikkamakuukin on nyt alkanut sujua neidiltä paremmin). Kun paikoilleen jäämisessä ei ollut Janella ongelmaa, pystyin heti siirtymään seuraavaan vaiheeseen, eli itse luoksetuloliikkeeseen kutsumalla Janen uudelleen sivulle. Harjoittelimme hommaa aluksi ihan vaan jäällä, kun neiti viipotti irrallaan. Pyysin sitä tulemaan aina välillä sivulle. Ja namin toivossa Jane tulikin oikein nätisti. Takapihallakin harjoittelimme hommaa hihnassa. Hihnan mitan päästä luoksetulo onnistui oikein hyvin ja innokkaasti.

Torstaina sitten suuntasimme tokokerhon uuteen treenipaikkaan Taulumäelle. Mutta uusi paikka olikin Janesta niin kiinnostava, että se vaikutti vähän välinpitämättömältä minua kohtaan. Luoksetulo ei ollut siis kovinkaan reipas ja innokas. Lisäksi satoi aika kovasti lunta ja se tuntui häiritsevän meidän neiti hienohelmaa. Siispä päätin seuraavan kerran kokeilla palkita Janea silloin tällöin lelulla. Jospa niin suoritukeen tulisi vähän intoa.

Lauantaina sitten treenasimme taas vanhassa tutussa paikassa. Nyt oli jopa tilaa parkkipaikalla eikä kamalasti hälinää, joten uskalsin päästää Janen irralleen. Aluksi otimme pari luoksetuloa hihnassa, sitten laskin neidin irti. Teimme pari seuraavanlaista sarjaa: 4 luoksetuloa + yksi luoksetulo palkiten lelulla. Etäisyys oli noin 3-5 m. Homma toimi oikein hienosti! Viimeisen lelupalkan annoin Janelle vasta sitten kun se oli nätisti vierelläni perusasennossa. Vauhtia ja intoa tuntui neidillä nyt olevan ihan mukavasti.

Toisen sarjan ensimmäinen harjoitus meni kyllä vähän mönkään, kun Jane lähti haahuilemaan läheiseen metsään. Mutta ilmeisesti sillä oli vaan pissahätä ;) Muuten kyllä lelu tuntui innostavan ihan kivasti tekemiseen. Tässä muutama kuva lauantain treeneistä:







Maanantaina vielä esittelimme viikkotehtävän tulokset omissa treeneissämme. Monilla oli vaikeuksia kentän hajujen kanssa, mutta Janea ne eivät tuntuneet kovin paljoa haittaavan. En nyt uskaltanut päästää neitiä irti, mutta hihna perässään se köpötteli viereeni perusasentoon oikein nätisti. Ei siis ongelmia. Oikein hieno tyttö!
Nyt ryhmämme sai viikkotehtäväksi saada lisää säpäkkyyttä luoksetuloon. Mielestäni meillä ei ole siis juuri tämän asian kanssa ongelmaa. Mutta jatkan samoja harjoituksia kuin olemme tehneet ja lelulla palkkaamista.

Ainiin. Paikkamakuusta piti vielä kirjoittaa. Joka tokokerran aluksi otamme aina porukalla luoksepäästävyyttä ja paikkamakuuta. Molemmat ovat alkaneet mennä Janelta nyt ihan mukavasti, mutta viimeisen viikon aikana paikkamakuu on kyllä parantunut huomattavasti. Homma tuntui nimittäin välillä jo tosi toivottomalta, kun tuntui etten päässyt menemään kuin ehkä metrin päähän Janesta. Nyt pystyn kävelemään neidistä jo parin hihnan mitan päähän ja laskemaan päässäni kymmeneen :) Tuntuu, ettei olla enää kaukana siitä, että voisin mennä jo kentän toiseen päähän ja Jane pysyisi paikoillaan tarvittavat 2 minuuttia. Niin, jos kehitysvauhti on tämä, teemme sen jo tämän kevään aikana!! TAVOITE ON ASETETTU!

Lisäksi olemme nyt harjoitelleet molempien koirien kanssa kotona agilitypujottelua. Sain nimittäin yhdeltä treenikaverilta semmoiset helposti sisätiloihin asennettavat kepit lainaan. Käytän harjoittelussa nyt ihan samoja positiivisia menetelmiä, kun tokossakin. Eli tarkoitus on saada koira itse hoksaamaan, että mitä pitää tehdä. Jasu on harjoitellut parin kepin pujottelua ilman käsiohjausta. Olen vaan seissyt paikoillani vieressä, odottanut oikeaa liikettä ja heitellyt nameja palkkioksi :D Jane taas on opetellut pujottelua kosketuskepin avulla. Tavoite on opettaa Janekin pujottelemaan ilman minkäännäköistä käsimerkkiä. Fiksu tyttö oppii nopeasti, mutta koska en ole itse niin fiksu, olen saanut Janen koskemaan keppiin välillä hampaillaan.. Pitäisi olla vaan niin älyttömän tarkka ja nopea naksuttimen käytössä.. Nyt pidetään taas pujottelusta hieman taukoa ja keskitytään pelkästään kosketuskeppiin.

Ei kommentteja: