torstai 20. maaliskuuta 2008

Leikkipalkkoja ja kontaktihimoja

Tässä muutama rata männäviikkojen 1-luokan treeneistä:



9.3. oli treeneissä taas vaudikas hyppyrata. Meinasi kyllä meikäläiseltä kunto loppua kesken ;) Tällä radalla pääsi nyt kyllä harjoittelemaan oikein hyvin niitä vastakkaisen käden ohjauksia, missä on ollut parantamisen varaa. Jasu vaan ei meinannut oikein malttaa keskittyä itse hommaan, kun ihanien hevosen kakkaroiden hajut veivät sitä mukanaan. Ensimmäinen rata meni kyllä minun osalta ihan hyvin. Vastakkaisen käden ohjaukset onnistuivat ihan ok. Niitä tuli tehtyä ainakin 6, 9 ja 11. esteellä. Nyt Jasu kääntyi paljon tiukemmin näissä kurveissa. Hyvähyvä! Kouluttaja vaan antoi kommenttia, että nyt Jasu pitäisi saada keskittymään hommaan paremmin. Otettiin rata uusiksi niin, että minulla oli lelu koko ajan piilossa toisessa kädessä. En siis ohjannut Jasua lelulla, vaan palkkasin sen tasaisin väliajoin kesken radan kunnon repimisleikillä. Nyt Jasu ei lähtenyt hajujen perään vaan jaksoi keskittyä hienosti koko radan ajan :) Leikkipalkka siis toimi oikein hyvin innostajana. Ja ihan hyvä, että sain itsekin pidettyä vähän taukoa välillä, niin koville rata otti ;)

16.3. oli vuorossa kontaktitreeniä. Minulla olisi haaveena opettaa Jasulle kontaktit ihan kokonaan uudestaan. Se on tottunut, että olen aina vieressä palkkaamassa. Haluaisin pystyä irtaantumaan esteestä ilman, että Jasu luisuu kontaktilta. Siis Jasun pitäisi oppia pysähtymään kontaktille ilman mitään erillistä käskyä tai ohjausta. Niin, se on kova haave, jonka eteen pitäisi jaksaa tehdä hulluna töitä. Tiedän jo ratkaisunkin, miten asian voisi opettaa: kosketuskepin ja vaaputtimen avulla (eli kosketuskeppiä täällä olenkin jo aikaisemmin esitellyt. Vaaputin on kapistus, johon kosketuskepin saa kiinni, niin että se pysyy maassa eikä kaadu, vaikka koira tökkisi keppiä nenällä). Nyt meillä on vaputin ja keppi. Jasu osaa koskea keppiin ihan hyvin, mutta sitä pitää vielä vahvistaa eri paikoissa. Ja harjoitella vaaputtimen kanssa.

En siis ollut vielä valmis aloittamaan näissä treeneissä vaaputinharjoittelua, koska Jasulla ei ole vielä tarpeeksi toistoja. Siispä otimme käyttöön namin ja alustan ja käskin ohjaajan laittaa sen A-esteen kontaktin jälkeen. Emme ole tällaista namialustaa aikaisemmin juurikaan käyttäneet, mutta päätin nyt kumminkin kokeilla. Homma ei kuitenkaan oikein toiminut Jasun kanssa, koska Jasu suorastaan sekoaa muualta kuin minulta tulevien palkkioiden kanssa. Nyt kun se hoksasi, että A-esteen jälkeen saa aina namin, se juoksi koko ajan suin päin A-esteelle, vaikka se ei ollut edes vuorossa. Ääh! Viime kerran mahtis lelupalkkakaan ei ollut enää yhtä kiinnostava, koska ihana namitäti jakeli nameja A-esteellä. Ei siis käytetä mitään namialustoja enää. Piste! Me aletaan treenaamaan vaaputtimen kanssa kotona.

Tässä vielä 16.3. lyhyet treeniradat:





Ei kommentteja: