sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Polleparkissa treenaamassa

Oltiin viikonloppu kotikonnuilla Jyväskylässä. Päätin ostaa treenivuoron sunnuntaina Polleparkkiin, joten pääsin taas vanhojen treenikamujen kanssa treenailemaan. Olipa kerrassaan mukavaa! Molemmat koirat oli mukana, mutta Jane pääsi vaan radalle. Jasu sai levätä tällä kertaa.

Tehtiin tämmöistä rataa, joka oli mukailtu jostain Rauno Virran koulutuksesta:




Mentiin Janen kanssa ihan ekana radalle ja hain sen melkein suoraan autosta. Ekalla yrittämällä rata meni ihan super hienosti! Ihan yllätyin itsekin, kuinka koira toimi mahtavasti: luki hyvin esteitä ja meni LUJAAA! :) Anu kysyi, että mitä oikein olen sille syöttänyt :D Melkein tuli puhdas rata, viimeisessä putkessa Janen itsevarmuus ei kuitenkaan riittänyt, vaan se kääntyi ympäri. Kokeilin silloin ihan vaan lähetystä pimeään putkeen aidan takaa. Muuten rata oli lähes täydellinen. Loppusuorakin mentiin kovaa :) Tuollaisen meiningin kun saisi ensi viikonloppunakin kisoissa päälle, niin tuloksia tulisi!

Radan jälkeen Janen fiilis kyllä vähän laski, eikä samanlaiseen hurmioon enää päästy. Se ottaa nykyään vähän ärsyttävästi häiriötä toisista koirista. Nyt se sentään meni ihan lujaa silti radalla, mutta ei halunnut enää tarttua leluun yhtä hanakasti. Hiottiin alun vienti ekaan putkeen kuntoon. Tai siis lähinnä kääntö kolmannelta aidalta neljännelle. Siinä se nyt pääsi sujahtamaan pari kertaa putkeenkin väärässä kohtaa. Mutta viimein sain Janen kuuntelemaan ja kerran se jopa kääntyi luokseni ennen 3.aitaa! Hyvin kuunteli :D

Kepit meni tosi hyvin. Ekalla radalla vähän hosuin ohjauksessa, mutta Jane osaa kyllä hienosti korjata nuo tilanteet. Se ei häiriinny hosumisestani, vaan hakee kepit itsenäisesti. Hienoa! Rengaskin meni ihan upeasti vaikeasta kulmasta. Paitsi kyllä kerran, kun unohdin kokonaan ohjata Janen sinne. Jasu osaa hakea renkaan melkein kulmasta kuin kulmasta, Janelle se on vieläkin haastavampi.

Viimeisellä putkella kokeilin myös ohjata pakkovalssilla ja ihan kokonaan putken toiselta (oikealta) puolelta kiertäen. Pakkovalssiin en ehtinyt millään ja se tuntui luonnottomalta tuossa tilanteessa. Kaikkein paras ohjaus oli ohjata Jane putken "takaa". Siis ulkokaarretta. Se meni vallan mainiosti :) Loppusuora sitten spurtattiin yhtä matkaa. Mainio koira!

Tehtiin myös puomia ja harjoituksia siitä kontaktilta eri suuntaan kääntymisiä hypyille. Se sujui ihan ongelmitta ja Jane toimi taas tosi innokkaasti. Pikku hiljaa se alkoi treenin aikana sietää paremmin taas muita koiria. Tosi hyvää harjoitusta ensi viikonlopun kisoja ajatellen. Kyllä alkaa jo jännittää! Uskon kyllä, että nyt alkaa olla hyvät saumat saada se viimeinen nolla. Ohan sitä tässä jo tarpeeksi kauan yritettykin :D

Ei kommentteja: