maanantai 2. helmikuuta 2009

Jasun viime viikkojen treenailuja

On nyt aika mennyt niin muiden juttujen parissa, etten ole ehtinyt tännekään blogiin kirjottaa mitään treeneistä. Jane synnytti viikko sitten sunnuntaina neljä pikku pentusta, joten niitä ihastellessa on varmaan mennyt suurin osa ajasta ;) Pentusten kuulumisia voi käydä lueskelemassa täältä.

Treenit alkoivat taas Jasun kanssa joulutauon jälkeen tammikuun toisella viikolla. Ekoissa treeneissä ei tehty oikeastaan sen kummempaa rataa kuin kahdeksikkoa. Radalla oli tarkoitus harjoitella takaaleikkausta ja persjättöä. Aitojen 2-3 väliin tuli tehdä jompi kumpi ja samoin 5-6. Ihan hyvin harjoitus meiltä sujui, mutta Jasu oli jonkin verran hajujen maailmassa. Muutenkin se treenikerta meni hyvin pitkälti taistellessa tuon hajunenän kanssa. Pujotteluun vientiä myös harjoiteltiin ja siinäkin nenä lähti usein viemään. Tajusin, että Jasu totteli paremmin, kun oikeasti kielsin sitä haistelemasta.



Toissaviikolla sitten tehtiin ihan kunnon rataa. Itse asiassa rata oli melkein sama, kuin Längelmäen treeneissä joulun alla. Silti se tuotti meille vaikeuksia. Erityisen vaikeaa oli taas kepeille vienti. Nyt keskityin siihen, että tein valssin ajoissa keppien jälkeen, joten sitten unohdin ohjata 4-5 aida tiukasti. Jasu teki vähän liian ison kaarroksen siinä. A tuottikin sitten uusia ongelmia. Käytin taas namialustaa A:n kontaktilla, niin että Jasu saa minua katsomalla vapautuksen alustalle. Nyt vaan tuli eteen semmoinen ongelma, että Jasu himmaili liikaa ennen pysähtymistä. Mietittiin kouluttajan kanssa, että voisi väliaikaisesti kokeilla käyttää Jasulla kahta alustaa. Ensin se saa yhdeltä namin, kun juokseen reippaasti kontaktille asti ja sitten saa vapautuksen toiselle. Joo, saapa nähdä mitä tulee.. Kun tuo on niin "alustahullu". Vaarana siinä on, että Jasu alkaa kyttäilemään kaikkia ylimääräisiä juttuja radalla alustoina. Kuten esim. numerokylttejä. No, mutta häiriötreeniä vaan. Mietinkin, että voisin joskus laittaa alustoja sinne tänne rataa ja yrittää pitää tuon silti hallinnassa. Sitä pitää kyllä joskus kokeilla.



Viime viikolla tehtiin sitten alla olevaa rataa. Nyt koitin sitä kahden alustan systeemiä. Jasu oli ihan sekopää! Oli tosi vaikeaa saada sitä kääntymään alussa putkeen, kun sitä jäi kaivelemaan ne ihanat alustat A:n kontaktilla.. Keskittyminen oli sitten sen mukaista. No, otettiin alustat pois ja tehtiin sitten rataa A:sta eteenpäin. Suurempia ongelmia meille ei tämä rata tuottanut. Tilaahan tässä vaan oli aika huonosti liikkua. Taisin porhaltaa alussa niin vauhdilla, että Jasu juoksi loppusuoran ensimmäisen aidan ohi. Että aika tarkkana sai olla. Nyt vaan pitäisi keksiä joku ratkaisu noihin kontakteihin. Kun periaatteesta en oikein tykkää noista namialustoista..


Ei kommentteja: