maanantai 26. huhtikuuta 2010

Tehoviikko

Viime viikko oli ihan tehokas agilityviikko. Torstaina alkoi Oreniuksen Juhan 7 kerran kurssi Janen kanssa, perjantaina oltiin Sporttikoirahallilla ja lauantaina oli kisat Janakkalassa. Ihan hyvä oli meininki. Oikein mukavia treenejä ja mukavia tuloksia :)



Oreniuksen kurssilla tehtiin oikein piiiitkää rataa. Jopa 24 estettä oli radalla. Vähän olin pihalla aluksi kuvioista enkä tajunnut mennä tutustumaan rataan, kun kouluttaja ei ollut vielä paikalla. Siksi tutustuminen jäi vähän huonolle mallille. Ensi kerralla sitten tiedän miten toimia. Kyllä se rata sitten alkoi jäämään päähän, kun sitä vähän hinkattiin ees taas. Jane meni ihan hienosti ja saatiin hyviä neuvoja. Muun muassa se, että Jane on "vedätettävä koira". Minun pitäisi koko ajan olla sen edellä ja vedättää sitä enemmän. Olen sen kyllä tavallaan tiedostanutkin, mutta nyt Juha osasi pukea sen sanoiksi :D

Erityisen vaikeaa paikkaa ei radalla ollut, saimme sen kyllä menemään ihan suht sujuvasti. Aluksi haasteellisia oli takaakierrot, kun en taas malttanut odottaa tarpeeksi ja liike tyssäsi. Pujottelu vasemmalta puolelta on edelleen Janelle vähän haastava, mutta kyllä se siitä, kun toistoja tulee koko ajan lisää. Radan pituus oli ehkä meille se haastavin juttu molemmille. Pikku pätkien hiomisen jälkeen teimme vielä koko radan kerrallaan ja olimme molemmat ihan hyytyneitä lopussa :D Taistelimme kuitenkin radan läpi melkein puhtaasti. Ihan hieno fiilis! Innolla odotan tämän viikon treenejä.



Perjantaina sitten kävimme taas vähän säätämässä Sporttikoirahallilla. Teimme yllä olevaa rataa. Alku oli ehkä haastavinta, kun koira tuli kääntää tosi tiukasti putkeen. Menin rataa taas muidenkin koirien kanssa. Taas Ginny-corgin ja myös Sera-russelin kanssa. Ginnylle oli ihan sen selän pituuden takia tosi haastavaa kääntyä putkeen. Muuten kyllä nyt treeni tuntui Ginnyn kanssa sujuvan jo paremmin. Maltoin nyt odottaa sitä enemmän enkä höseltänyt niin paljoa.

Mukana oli myös vierailevat tähdet Johanna ja Lumi-russeli :) Johanna koitti vähän ohjata Janea. Minua ei yhtään yllättänyt se, että Jane lähti ihan mielellään vieraan ohjaajan mukaan. Aluksi tosin se oli vähän ihmeissään, mutta aika pian tajusi, mikä oli homman nimi. Kiva oli nähdä, että koira toimi loistavasti toisellakin ohjaajalla. Ehkä jopa paremmin. Minun kanssa se tuntuu välillä olevan vähän enemmän varuillaan. Johannan kanssa Jane oikein vapautui :D Ihana <3

Sitten ne Janakkalan kisat. Olen oikein tyytyväinen tuloksiin. Janelle nyt se vika 1-luokan nolla ja siirto 2-luokkaan! Jee :) Vauhtia oli jo tosi paljon. Päästiin -15 sekkaa alle ihannejan ja sijoituimme toisiksi. Lopussa tuli pieni herpaantuminen ja Jane oli karata A:lle, mutta muuten rata sujui oikein mallikkaasti. Tosin se ei pysähtynyt kontakteille, vaikka olisi pitänyt.. Ekalta 2-luokan radalta hylky. Paketti hajosi heti alussa ja Jane hyppäsi aidan väärään suuntaan.


Tässä mun hieno palkintotyttö <3

Jasun radoista saatiin videot (kiitos Johannalle!). Eka rata oli aikamoista säätöä minun osalta. Jasulla oli kyllä hyvin vauhtia, mutta menin sitten kämmäämään melkein jokaisen takaakierron. Pujotteluun Jasu olisi hakenut hienosti itse tällä kertaa, mutta menin sitten säheltämään siihenkin jotain väliin. Toka rata sujui hienosti, mutta vauhti oli vähän huonompi. Tehtiin puhdas rata, mutta ei vauhti riittänyt ihanneaikaan. Reilu 6 sekkaa meni yli. Ei saisi tulla yhtään ylimääräistä kurvia. Tässä ne videot Jasun radoista:

Ei kommentteja: