tiistai 29. tammikuuta 2008

Viime viikon agilityt lyhyesti

On ollut vähän laiskuutta havaittavissa tänne blogiin kirjoittelussa, joten tässä nyt pikapostaus. Tiistaina meillä oli Jasun kanssa mölliryhmässä seuraavanlainen rata:



Vaativaa radassa oli tietysti tuo A-esteen alta menevä putki. Koira pääsisi todella helposti lipsahtamaan väärälle esteelle. Jasulla alkupätkä ei kuitenkaan tuottanut ongelmia. Se meni ihan nätisti putkeen, kun juoksin putken suun oikealta puolelta. Pöydällekin Jasu pysähtyi ihan nätisti. Ongelmaksi sitten muodostui 7 esteen jälkeinen ohjaus. Jasu luiskahti pari kertaa takaisin pöydälle. Ohjasin sitä tiukemmin, mutta en kuitenkaan tarpeeksi tiukasti, kun seuraavaksi se sujahti A-esteen sijaan putkeen. Tosi vaikea käännös! Mutta saimme sen kuitenkin lopulta menemään ihan ok. Loppusuorakaan ei tuottanut suurempia ongelmia.

Seuraava rata oli vähän saman tyyppinen:




Tällä kertaa koira siis ohjattiin ensin A-esteelle putken sijaan. Ohjasin siis Jasua toiselta puolelta nyt, eli juoksin A-esteen vasenta puolta. Ihan hienosti Jasu juoksi oikealle esteelle. Mutta kääntö suoraan A:lta putkeen oli tosi vaikea. Ei meinannut aika riittää, kun Jasu on niin nopea. Seuraavaksi minun tulikin jo sitten ehtiä kuudennelle esteelle. Homma meni vähän sähellykseksi, mutta kyllä me kiemuroista joten kuten selvittiin. Kepeille meno ei kuitenkaan onnistunut ja jouduimme korjaamaan. Mutta loppupätkä meni sitten ihan hienosti. Meillä oli vähän kiire, joten emme ehtineet ottaa rataa uudestaan. Mutta kyllä se kuitenkin läpi meni pienellä sähellyksellä ;)

Keinua taas kokeiltiin vielä Jasun kanssa. Nyt ollaan menty taas vähän takapakkia.. Mutta itse olen alkanut vaatimaan enemmän. Ärsyttää jankata hommassa koko ajan paikoillaan, pitäisi saada jotain edistystä, muuten Jasu kyllästyy. Keinua pitäisi saada treenata enemmän radalla. Silloin se yleensä onnistuu paremmin, kun vauhti on kovempi ja Jasu ei ehdi tajuta, että "ainiin tämä oli tämä kamala este".

Janekin pääsi agilitaamaan viikonloppuna jopa kahdesti. Meillä oli sunnuntaina korvaustreenit, kun pari viikkoa sitten treenit jouduttiin perumaan. Perjantaina harjoittelimme puomia, aitaa, muuria, putkea ja pujottelua. Hyppyesteillä ja putkella ei ollut taaskaan minkäännäköistä ongelmaa. Putki oli jopa ihan mutkalla ja Jane singahti sinne oikein mielellään :) Puomilla mentiin nyt taas takapakkia.. Ei saatu oikeastaan yhtään siedettävään suoritusta aikaan.. Voihan kökkö. Pelkoa on siis edelleen ilmassa. Vaikeinta oli Janesta nousta sitä pelottavaa nousukontaktia ylös. Mutta sitten kun pääsi vauhtiin, niin mentiin kauhealla kiireellä, että pääsisi nopeasti pois pelottavasta paikasta. Ihan samanlailla se kiipeää meidän kerrostalon portaitakin.. Pujottelukin meni ihan hienosti. Kouluttaja sanoi jopa, että Jane kyllä osaa pujotella, mutta minä en osaa kertoa sille vielä.. Olen ehkä vähän eri mieltä. Sittenhän pujottelun voi vasta sanoa osaavansa, kun koira osaa ilman erityistä näyttöä.. No, kyllä se ainakin alkaa jo hoksata, että mistä on kyse.

Sunnuntain treeneissä pääsimme vihdoin kokeilemaan keinua. Osasin jo odottaa suuria ongelmia puomin takia, mutta keinu meni itse asiassa paremmin :) Aluksi Janea piti taas vähän tuupata pyllystä, mutta ihan rohkeasti se parin kerran jälkeen jo meni. Minusta tuntuu, että meidän kouluttaja antaa sille ylimääräistä tsemppiä, joka rohkaisee Janea toimimaan. Aina kun kouluttaja on katsomassa, niin homma menee tosi hyvin ;)

Sunnuntaina harjoittelimme myös pujottelua, rengasta ja putkea. Putken kanssa tuli nyt yllättäen ongelmia silloin kun se oli mutkalla. Jane yritti oikoa luokseni hakemaan namia, eikä olisi halunnut mennä putkeen. Mutta sitten kun juoksin itse putken pidemmän sivun kautta, neiti suoritti putken ihan yhtä iloisesti kuin ennenkin. Pussikin meni aivan loistavasti. Jane suoritti sen jopa viimeisenä ihan oikealla tavalla ilman kouluttajan avustusta niin että pussin pää oli maassa. Hieno tyttö!

Ei kommentteja: