sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Neiti intoa täynnä

Perjantaina päästiin Janen kanssa vihdoin agilityyn. Nämä olivat siis Janen toiset harkat ikinä. Tällä kertaa alkeiskurssilla oli vuorossa pujottelu, A-este, aita, rengas ja putki. Ensin pääsimme kokeilemaan pujottelua. Se meni ihan hienosti. Ohjasin tietenkin vielä kädellä ja Jane seurasi namia. Menimme ihan maksimissaan kolmea keppiä vaan. Seuraavaksi sitten menimme A-esteelle. Viimeksi Jane vähän pelkäsi A:ta, mutta nyt ei ollut enää pelosta mitään tietoakaan. Kamalalla vauhdilla Jane suoritti esteen ja eikä oikein malttanut hiljentää vauhtiaan alastulossa. Helposti sen kuitenkin sai pysähtymään kohtaktille. Yhden kerran Jane pääsi putoamaankin esteeltä. Se oli kyllä ihan oma vikani. Jane yritti tulla syliini, kun pidin namia ulommassa kädessä. Lisäksi menin ihan liian kovaa itse, joten Janelle tuli vielä enemmän kiire. Mutta sitten hillitsin vähän omaa vauhtiani ja ainakin ylösmeno sujui ihan hyvin. Mutta alastulossa Janella oli edelleen kiire ja se yritti jopa pyörähtää ympäri odottamaan minua.. Noh, kun vaan harjoitellaan aikamme hihnassa, niin että Jane ei pääse luistamaan kontaktilta, niin eiköhän se hidastamaan opi..

Seuraavaksi harjoittelimme aitaa. Halusin itse harjoitella ensin niin, että pyysin apuria pitämään valjaista kiinni ja Jane sai suorittaa aidan vasta käskystäni. Sillä kun tuntuu olevan niin kamala kiire suorittamaan estettä. Nyt Jane siis pysyi kuin pysyikin paikoillaan. Aluksi otettiin yksi kutsuhyppy, mutta sitten pystyin jo juoksemaan vierellä, kun Jane hyppäsi. Ei siis mitään ongelmia. Kouluttaja vaan tuli vielä viereen sanomaan, että pitäisi ottaa aitaa vielä niin, että avustaja on palkkaamassa ja ohjaaja hihnan päässä. Sekin meni hienosti. Jane irtosi ihan mukavasti minusta, kun namitäti houkutteli aidan yli. Jane myös ponnistaa todella kevyesti ja kauniisti. Ei ole ainakaan vielä kertaakaan yrittänyt mennä aidan ali tai muuta vastaavaa, niin kuin Jasu alkeiskurssilla ;) Ihan suorastaan luonnonlahjakkuus tuntuu neiti olevan.

Sitten seuraavaksi kokeilimme rengasta. Tämä oli siis meille ihan uusi este. Otimme tällä kertaa vain irtorengasharjoituksia, niin että rengas oli aluksi maassa. Ihan yhtä nätisti Jane ponnisti renkaankin läpi, kun oli namitäti houkuttelemassa. Ja valtavalla vauhdilla vielä! Naureskelin, kun Jane on ihan kuin jousi, kun sen päästää hihnasta menemään :D Seuraavalla kerralla voimme ehkä jo kokeilla oikeaa rengasta. Lopuksi vielä kaikki koirakot suorittivat järjestyksessä putken. Putkikin on meille kohtalaisen uusi este, joten ajattelin mennä Janea putken suulle vastaanottamaan. Enpä kyllä edes kerinnyt asemiin, kun kouluttaja sanoi "se lähti jo!" Eli Jane päätti suorittaa putken ihan itsenäisesti ja oli jo putken suulla odottamassa namia, kun itse ehdin juosta sinne :D Hieno ja rohkea tyttö!

Ja kehitystä vielä sekin, ettei Jane tällä kertaa pissannut kertaakaan halliin ;) Se ei myöskään räksytä radan reunalla, niin kuin Jasu. Eikä ole juuri kiinnostunut muista koirista eikä vihainen niitä kohtaan. Tosi kiva harrastuskaveri siis ja valtavan nopea oppimaan :) Janesta tulee vielä tosi hyvä.

Ei kommentteja: