keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Maahanmenoa jälleen

Maanantain tokossa jatkettiin samaa linjaa kuin viime kerralla, eli harjoiteltiin edelleen maahan menoa. Aluksi oli tarkoitus ottaa tietty aika vain nopeita maahanmenoharjoituksia, jotta liike nopeutuisi. Ohjaajan tuli toimia näin: askel taakse-koira maahan-palkka-askel taakse-koira maahan-palkka. Liike sujui meiltä Janen kanssa ilman ongelmia.

Sitten porukka taas jakaantui kahteen ryhmään ja alettiin suorittaa maahanmenoliikkeitä yksi koira kerrallaan oman tason mukaan. Tarkoitus oli tehdä kolme minuutin sarjaa vaatimustasoa vaikeuttaen. Joku katsojista laski onnistuneita suorituksia, toinen suoritusyrityksiä ja yksi otti aikaa kellolla. Tarkoitus oli, että 80% yrityksistä tuli onnistua. Tietysti oman tason mukaan tosiaan. Itse sai määrätä, mitä koiraltaan vaati onnistuneeseen suoritukseen. Ensin harjoittelimme Janen kanssa minuutin ajan pelkkää maahanmenoliikettä. Nyt se oli taas vähän haastavampaa, koska olimme viiime viikolla harjoitelleet aika paljon sitä peruuttamista. Vaatimuksena minulla oli, että Janen menisi maahan ensimmäisellä käskyllä nopeasti seisoma-asennosta ja pysyisi maassa siihen asti, kunnes annan sille palkan. Tässä vaiheessa en ottanut juuri kestoa maassa pysymiseen. Kunhan sen ajan pysyi, kun käteni liikkui kohti namipussia (se meillä olikin kotona harjoitellessa aluksi ongelmana).

Hienosti Jane suoriutui ensimmäisen minuutin harjoituksesta. Onnistumisprosentti taisi juuri lähennellä sitä 80%. Ainoat epäonnistumiset johtuivat siitä, kun pari kertaa Jane peruutti maahan menon sijaan. No, se annettiin nyt anteeksi. Kerran se taisi vain pompata ylös, kun käteni liikkui kohti namipussia. Mutta luopumisen kautta olen sitäkin yrittänyt harjoitella. Käsi liikkuu sitten pois namipussilta, jos pylly alkaa nousta ylös maasta. Hyvin äkkiä Jane kyllä tajusi, että kannattaa pysyä maassa.

Seuraavan minuutin ajan harjoittelimme samaa liikettä kestolla. Laskin kuuteen ennen kuin palkkasin Janen. Tällä kertaa ei tainnut tulla enää yhtään pahempaa virhettä. Viimeisen minuutin ajan harjoittelimme maahan menoa perusasennosta. Sitä olimmekin harjoitelleet jo kotona, joten Jane osasi liikkeen ihan hyvin. Vielä en kentällä jättänyt Janea paikoilleen makaamaan, vaan palkkasin hetimiten. Mutta kotona pystyin jo kävelemään muutaman metrin päähän ja palasin sitten palkkaamaan Janea sen vierelle. Ei siis onkelmia.

Ainiin Jasun suoritus.. En taaskaan päässyt näkemään, miten herra Pyllerö suoriutui maahanmenostaan, kun olimme eri ryhmissä. Jere kyllä kertoi, että Jasu oli ollut vähän raivostuttavalla tuulella eikä oikein jaksanut keskittyä hommaan. Maassa oli ollut niin kiinnostavia hajuja. Semmosta se Jasun kanssa kyllä aina on.. Mutta peruuttamisen Jasu oppi tosi hienosti! Harmi, kun ei ehditty näyttämään sitä ryhmälle.

Nyt meidän pitää taas harjoitella maahanmenoa kotona. Oikeastaan me oltiin otettu jo vähän varaslähtöä Janen kanssa, kun oltiin harjoiteltu perusasennosta maahan menoa jo viime viikolla. No, harjoitusta ei ole koskaan liikaa. Pitäisi ainakin enemmän harjoitella pihalla, koska sisällä homma tuntuu jo sujuvan ihan hyvin.

Ei kommentteja: